foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας,η προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου μας και το άνοιγμα της σχολικής μονάδας στον έξω κόσμο με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και διδακτικού μας έργου.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Χώρος μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας

Επισκέψεις-Εκδρομές

Διαγωνισμοί-Βραβεία

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
6
Άρθρα
283
Εμφανίσεις Άρθρων
37412

Γνωμικά

Το κανάλι μας στο you tube

 

https://www.youtube.com/channel/UCDjxpF8axOzzag98324PIZQ

Μαθητικό ραδιόφωνο

 

499bff75af6da44a050396b3bd838145

  • Τελευταία ενημέρωσηΣάββατο 20 Ιανουάριος 2018, 19:01:56.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου καβάλας!

Την πρώτη θέση κατέλαβε το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας στο 12 ν 1ο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής Ν. Καβάλας με τίτλο << Το Πανηγύρι της Φυσικής>>.

Το σχολείο συμμετείχε με τριμελή ομάδα μαθητών που αποτελούνταν από τους μαθητές της Β τάξης, Κυριακούδη Αικατερίνη, Μιχαηλίδη Αχιλλέα και Σκορδά Βασίλειο υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Παναγιωτίδου Ελένης.

Την οργάνωση ανέλαβε το Παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Καβάλας, τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Καβάλας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 1η και Κυριακή 2α Απριλίου 2017 στο 3ο ΓΕΛ Καβάλας.

Το πείραμα είχε θέμα τη << συσχέτιση της ταχύτητας με την κινητική ενέργεια>>.

Με μια διάταξη που κατασκεύασε ο μαθητής Μιχαηλίδης Αχιλλέας, βλήθηκαν κατακόρυφα προς τα πάνω με διαφορετικές ταχύτητες, δύο σφαιρίδια από πλαστελίνη ίσης μάζας και μικρών διαστάσεων για να εξομαλυνθεί το σφάλμα λόγω αντίστασης αέρα και περιστροφής του σφαιριδίου κατά την άνοδο. 123

Μετρήθηκε το μέγιστο ύψος στο οποίο φθάνει το κάθε σφαιρίδιο. Ο λόγος των υψών, λαμβάνοντας υπ όψιν την Αρχή Διατήρησης της Μηχανικής Ενέργειας ισούται με τον λόγο των κινητικών ενεργειών.

Με τον λόγο των υψών και τον λόγο των ταχυτήτων επαληθεύτηκε η σχέση Κινητικής Ενέργειας και ταχύτητας, σύμφωνα με την οποία η Κινητική ενέργεια είναι ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας.

Το πείραμα στέφθηκε από επιτυχία και η ομάδα των μαθητών είχε την χαρά της δημιουργικής εργασίας μέσα από την βιωματική εμπειρία με απλό τρόπο και απλά μέσα.

Η άποψη των μαθητών

Ξεκινήσαμε χωρίς να είμαστε σίγουροι για το τέλος?Άλλωστε, όπως λέει και ο ποιητής, ΣΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ   ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ?

Τα εφόδιά μας! Ενθουσιασμός για κάτι πρωτόγνωρο- καθημερινή σχεδόν εξάσκηση στο εργαστήριο ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ , ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?Τελικά ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

Κάπου στα μισά του δρόμου απογοήτευση! Οι μετρήσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Ως από μηχανής θεός οι τελευταίες μέτρησεις μας κινητοποίησαν, μας έκαναν να πιστέψουμε στις γνώσεις,στις ικανότητές μας, και κυρίως στην καθηγήτριά μας την κ. Ελένη Παναγιωτίδου. Η επιστημονική απόδειξη ήταν το επισφράγισμα των προσπαθειών μας. Δουλέψαμε, συνεργαστήκαμε ,αφιερώσαμε χρόνο ,μοιραστήκαμε γνώσεις , εμπειρίες ,τη χαρά της επιτυχίας! Η εμπειρία μοναδική αλλά και η επιτυχία δεν ήταν μικρή!

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ!!! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ?

Pin It

Αναζήτηση

Σήμερα είναι

 

Erasmus project

 

http://6gym-kaval.kav.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/evropaika-programmata/erasmus-project

Καλή χρονιά!

SendScraps-102

Ο καιρός

Εορτολόγιο

Ημερολόγιο

Μας επισκέπτονται

042836
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
72
49
121
42433
961
1991
42836

Your IP: 10.2.32.21
Server Time: 2018-01-22 06:18:21

Σαν σήμερα

Βρείτε μας στο facebook

2018 Copyright 6ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved