Βραβεία

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας,η προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου μας και το άνοιγμα της σχολικής μονάδας στον έξω κόσμο με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και διδακτικού μας έργου.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Χώρος μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας

Επισκέψεις-Εκδρομές

Διαγωνισμοί-Βραβεία

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
9
Άρθρα
348
Εμφανίσεις Άρθρων
43003

Σύνδεση

Γνωμικά

Το κανάλι μας στο you tube

 

https://www.youtube.com/channel/UCDjxpF8axOzzag98324PIZQ

Μαθητικό ραδιόφωνο

 

499bff75af6da44a050396b3bd838145

  • Τελευταία ενημέρωσηΠέμπτη 05 Ιούλιος 2018, 08:56:02.

Η ταινία του σχολείου μας "Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται..." απέσπασε έπαινο στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ!! Η ταινία έχει ως θέμα της την ιστορία του αρχοντικού της οικογένειας Ιορδάνου που δυστυχώς δεν υπάρχει πια.  20180525 133344

Στις 25 Μαΐου η φιλόλογος του σχολείου μας Αλεξάνδρα Γερακίνη και τέσσερις από τους μαθητές που δημιούργησαν την ταινία: Γαβριηλίδης Χρήστος, Κακουλίδου Ειρήνη, Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ και Παυλίδου Φωτεινή ταξίδεψαν στην Αθήνα και παρακολούθησαν την τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν, η οποία  έλαβε χώρα στα ΓΑΚ Αθήνας. Εκεί παρέλαβαν τον έπαινο τους από τον αντιπρόεδρο του ΙΕΠ, Παύλο Χαραμή και το ταξίδι που ξεκίνησαν στην τοπική τους ιστορία τον Νοέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Θερμές ευχαριστίες:
Στην κυρία Ελένη Ιορδάνου. Ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του σχολείου μας, μας παραχώρησε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό και μας αφηγήθηκε με αγάπη και συγκίνηση την ιστορία του σπιτιού της οικογένειας της. Παρακολουθήσαμε μαζί την τελετή βράβευσης εχθές στα ΓΑΚ Αθήνας και χαρήκαμε μαζί αυτήν τη διάκριση. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της μας περιέβαλαν με αγάπη και ζεστασιά και τους ευχαριστούμε πολύ.

Διαβάστε περισσότερα: Τελετή βράβευσης 4ου πανελλήνιου διαγωνισμού ιστορικού ντοκιμαντέρ

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Καβάλας ο 2ος διαγωνισμός πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με τη συμμετοχή μαθητών των νομών Καβάλας και Δράμας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και περιελάμβανε την επίδειξη πειραμάτων από ομάδες μαθητών δημοτικών και γυμνασίων. Μετά την εκτέλεση των πειραμάτων ακολούθησαν ομιλίες από μέλη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές Κυριακούδη Κατερίνα, Μιχαηλίδη Αχιλλέα και Σκορδά Βασίλη, με τη φιλική συμμετοχή του μαθητή Λιάρου Σπύρου και την καθοδήγηση πάντα της καθηγήτριας Φυσικής Παναγιωτίδου Ελένης κατέκτησε τη 2η θέση. Το πείραμα που παρουσιάστηκε αποσκοπούσε στην επαλήθευση των νόμων της ελεύθερης πτώσης και στην απόδειξη ότι ολίσθηση χωρίς τριβές σε κεκλιμένο επίπεδο ισοδυναμεί με πτώση στο κενό.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για την κατάκτηση της 2ης θέσης!!Ευχαριστούμε τον μαθητή του Γ1 Αχιλλέα Μιχαηλίδη και τον πατέρα του Γεώργιο Μιχαηλίδη για τη δημιουργία του βίντεο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου καβάλας!

Την πρώτη θέση κατέλαβε το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας στο 12 ν 1ο Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής Ν. Καβάλας με τίτλο << Το Πανηγύρι της Φυσικής>>.

Το σχολείο συμμετείχε με τριμελή ομάδα μαθητών που αποτελούνταν από τους μαθητές της Β τάξης, Κυριακούδη Αικατερίνη, Μιχαηλίδη Αχιλλέα και Σκορδά Βασίλειο υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Παναγιωτίδου Ελένης.

Την οργάνωση ανέλαβε το Παράρτημα Καβάλας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Καβάλας, τον υπεύθυνο ΕΚΦΕ Καβάλας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο διαγωνισμός διεξήχθη το Σάββατο 1η και Κυριακή 2α Απριλίου 2017 στο 3ο ΓΕΛ Καβάλας.

Το πείραμα είχε θέμα τη << συσχέτιση της ταχύτητας με την κινητική ενέργεια>>.

Με μια διάταξη που κατασκεύασε ο μαθητής Μιχαηλίδης Αχιλλέας, βλήθηκαν κατακόρυφα προς τα πάνω με διαφορετικές ταχύτητες, δύο σφαιρίδια από πλαστελίνη ίσης μάζας και μικρών διαστάσεων για να εξομαλυνθεί το σφάλμα λόγω αντίστασης αέρα και περιστροφής του σφαιριδίου κατά την άνοδο. 123

Μετρήθηκε το μέγιστο ύψος στο οποίο φθάνει το κάθε σφαιρίδιο. Ο λόγος των υψών, λαμβάνοντας υπ όψιν την Αρχή Διατήρησης της Μηχανικής Ενέργειας ισούται με τον λόγο των κινητικών ενεργειών.

Με τον λόγο των υψών και τον λόγο των ταχυτήτων επαληθεύτηκε η σχέση Κινητικής Ενέργειας και ταχύτητας, σύμφωνα με την οποία η Κινητική ενέργεια είναι ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας.

Το πείραμα στέφθηκε από επιτυχία και η ομάδα των μαθητών είχε την χαρά της δημιουργικής εργασίας μέσα από την βιωματική εμπειρία με απλό τρόπο και απλά μέσα.

Η άποψη των μαθητών

Ξεκινήσαμε χωρίς να είμαστε σίγουροι για το τέλος?Άλλωστε, όπως λέει και ο ποιητής, ΣΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ   ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ?

Τα εφόδιά μας! Ενθουσιασμός για κάτι πρωτόγνωρο- καθημερινή σχεδόν εξάσκηση στο εργαστήριο ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ , ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ?Τελικά ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

Κάπου στα μισά του δρόμου απογοήτευση! Οι μετρήσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Ως από μηχανής θεός οι τελευταίες μέτρησεις μας κινητοποίησαν, μας έκαναν να πιστέψουμε στις γνώσεις,στις ικανότητές μας, και κυρίως στην καθηγήτριά μας την κ. Ελένη Παναγιωτίδου. Η επιστημονική απόδειξη ήταν το επισφράγισμα των προσπαθειών μας. Δουλέψαμε, συνεργαστήκαμε ,αφιερώσαμε χρόνο ,μοιραστήκαμε γνώσεις , εμπειρίες ,τη χαρά της επιτυχίας! Η εμπειρία μοναδική αλλά και η επιτυχία δεν ήταν μικρή!

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ!!! ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ?

Το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο κέρδισε το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας στον διαγωνισμό "Κύπρος-Ελλά κατάλογος δα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" στην κατηγορία Ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα μας http://alexgger.weebly.com/ δημιουργήθηκε με αφορμή το ποίημα του Κ. Χαραλαμπίδη "Γλυκό του κουταλιού" το οποίο οι μαθητές του Β5 μελέτησαν στο μάθημα της νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές του Β5 για τις ζωγραφιές, τα ποιήματα, τις φωτογραφίες, τα κείμενα τους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους του διαγωνισμού για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία! Ραντεβού στην Κύπρο στις 2 Μαΐου!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

foret-charnie Κατά το σχολικό έτος 2015-2016, οι μαθητές της Β τάξης Κυριακάκης Ερμής, Κυριακούδη Κατερίνα και Σκορδάς Βασίλης συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία υπό την καθοδήγηση της κυρίας Βίκυς Καφετζή και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση. Για το λόγο αυτό παρακολούθησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που οργανώθηκε από το φορέα εθνικού δρυμού Πάρνηθας και τους δόθηκε η δυνατότητα να απολαύσουν το φυσικό τοπίο μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες.Στο ταξίδι τους στην Πάρνηθα τους συνόδεψαν η κυρία Καφετζή και η κυρία Καρούτσου.

 

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία

Αναζήτηση

Σήμερα είναι

 

Erasmus project

 

http://6gym-kaval.kav.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/evropaika-programmata/erasmus-project

ΓΑΚ Καβάλας

gak kavalas geniki

Ο καιρός

Εορτολόγιο

Ημερολόγιο

Μας επισκέπτονται

053870
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
48
11
107
53623
383
918
53870

Your IP: 10.2.34.21
Server Time: 2018-08-18 19:18:29

Σαν σήμερα

Βρείτε μας στο facebook

530314-rojo 27ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τέρμα Αργυροκάστρου 65404 Καβάλα

     τηλ.: 2510243887 Fax.: 2510243829

mail@6gym-kaval.kav.sch.gr

17671522-telefono-rojo-cuadrado-icono-web-brillante-sobre-fondo-blanco

 

 

2018 Copyright 6ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved