Erasmus project

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας,η προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου μας και το άνοιγμα της σχολικής μονάδας στον έξω κόσμο με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και διδακτικού μας έργου.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Χώρος μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας

Επισκέψεις-Εκδρομές

Διαγωνισμοί-Βραβεία

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 25 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
9
Άρθρα
348
Εμφανίσεις Άρθρων
42995

Σύνδεση

Γνωμικά

Το κανάλι μας στο you tube

 

https://www.youtube.com/channel/UCDjxpF8axOzzag98324PIZQ

Μαθητικό ραδιόφωνο

 

499bff75af6da44a050396b3bd838145

Οι μαθητές μας παρουσιάζουν τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς του προγράμματος Erasmus+ στο σχολείο μας. Συνεχίζουμε δυναμικά την επόμενη χρονιά!!

Erasmus + 2017-2018

More presentations from Alexandra

Μια ακόμα υπέροχη εβδομάδα για το πρόγραμμα

Erasmus+!!! IMG-20180426-WA0015

To σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Newpeople, newfriends, newhorizons» από το σχολικό έτος 2017-2018. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Erasmus+, δράση ΚΑ2, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιταλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τέσσερις εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τη νησιωτική κοινότητα Öckerö, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Γκέτεμποργκ, από τις 23 έως τις 30 Απριλίου. Η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών είχε σαν στόχο την προσέγγιση του θέματος της ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαίδευση μέσα από ποικίλες δράσεις όπως την παρακολούθηση μαθημάτων, την παρουσίαση εργασιών και την πραγματοποίηση σεμιναρίων.

Διαβάστε περισσότερα: Το σχολείο μας στη Σουηδία

Το ταξίδι μας στη Σουηδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ πλησιάζει και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας εκεί θα παρουσιάσουμε τη χρονογραμμή με τους βασικότερους σταθμούς της χώρας μας στη μετανάστευση και στην προσφυγιά.

 

A New Design

Την Τετάρτη, 07/03/2018 και ώρα 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκ 20180307 184457 ε στον χώρο του σχολείου ενημέρωση γονέων σχετικά με την εβδομάδα κατά την οποία το σχολείο μας φιλοξένησε 23 μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Σε πολύ φιλικό κλίμα, οι υπεύθυνες καθηγήτριες ενημέρωσαν τους γονείς για τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και για τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων που κατά γενική ομολογία κρίθηκαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. 

Οι γονείς εξέφρασαν την απεριόριστη ικανοποίηση τους για τον τρόπο πραγματοποίησης του προγράμματος και μίλησαν για την εμπειρία της φιλοξενίας που βίωσαν. Παράλληλα συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις του προγράμματος καθώς και διαδικαστικά ζητήματα για την επίσκεψη στη Σουηδία που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση γονέων για την εβδομάδα Erasmus+

Ήταν μία εβδομάδα ξεχωριστή για το σχολείο μας, μία μοναδική εμπειρία, μία εβδομάδα όπως τη σχεδιάσαμε και την ονειρευτήκαμε, μία εβδομάδα που χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Και φυσικά ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού...

Στο πλαίσιο του προγράμματος, είχαμε τη χαρά, από τις 25 Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου, να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας 12εκπαιδευτικούς και 23 μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη που αφορούσε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο, συναντήθηκαν και συνομίλησαν μόνο εκπαιδευτικοί που έθεσαν τις βασικές αρχές και στόχους του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Καβάλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις συνεργαζόμενες χώρες είχαν την ευκαιρία να εκπονήσουν και να παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με το θέμα του προγράμματος και να ανταλλάξουν απόψεις μέσα από ένα γόνιμο διάλογο. Μετά το ζεστό καλωσόρισμα της ομάδας του σχολείου μας, που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της ομηρικής φιλοξενίας, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους για την προσφυγιά και τη μετανάστευση και τις συνεντεύξεις που είχαν πάρει από πρόσφυγες που ζουν στη χώρα τους. Φωτογραφίες, πολυτροπικές παρουσιάσεις, βίντεο, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια φώτισαν το θέμα από πολλές διαφορετικές πλευρές και ανέδειξαν τον πολύπλοκο χαρακτήρα του και τις πολλαπλές εκφάνσεις του. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία με μακραίωνη παράδοση και πολλές εμπειρίες στο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης έδειξαν με βιωματικό τρόπο στις χώρες της Σουηδίας και της Ολλανδίας τις διαστάσεις του προβλήματος που τα τελευταία χρόνια απασχολεί και τη δική τους κοινωνία. Οι εικόνες των προσφύγων που κατέκλυσαν το λιμάνι της Καβάλας τα προηγούμενα χρόνια καθώς και οι συνεντεύξεις από πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο campτης Καβάλας αποτέλεσαν τροφή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν οι πρόσφυγες να ενσωματωθούν ουσιαστικά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στα ευρωπαϊκά σχολεία.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί από τις συνεργαζόμενες χώρες παρακολούθησαν μάθημα χορού στο γυμναστήριο του σχολείου καθώς και διδασκαλίες στα μαθήματα της Πληροφορικής, της Λογοτεχνίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και ήρθαν έτσι σε επαφή με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και τις βασικές του αρχές. Κατά τη διάρκεια μάλιστα του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, ο ολλανδός καθηγητής αρχαίων ελληνικών μίλησε στους μαθητές της Γ΄ τάξης για την αξία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Μία εβδομάδα Erasmus+ στο σχολείο μας

Logo

Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των εταίρων αναδείχθηκε το λογότυπο του προγράμματος μας, που σχεδίασαν οι μαθητές του σχολείου Mazzarino στη Σικελία!

Η γωνιά του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας είναι έτοιμη και οι μαθητές του προγράμματος διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που μόλις έλαβαν από την Ιταλία! Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του προγράμματος: https://erasmus6thkavala.weebly.com/activities 25344525 1583243801769670 1355956576 o

Διαβάστε περισσότερα: Η γωνιά Erasmus+ στο σχολείο μας

Την Τετάρτη, 15/11/2017 και ώρα 5 μ.μ.πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχο Καταγραφή 2 2 λείου ενημέρωση γονέων των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η συνάντηση των καθηγητών της παιδαγωγικής ομάδας του Erasmus+ με τους γονείς είχε διττό στόχο. Από τη μια οι γονείς των μαθητών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συνάντηση των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα για την εμπειρία των δύο καθηγητών του σχολείου μας που ταξίδεψαν στην Κύπρο και για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα: Ενημέρωση γονέων για το Erasmus+

Από τις 2 έως τις 5 Νοεμβρίου, δύο εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο σχολείο του προγράμματος Erasmus βρέθηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην πόλη της Πάφου, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. IMG-20171102-WA0000
Εκεί η παιδαγωγική ομάδα του πρρογράμματος Erasmus του Νικολαίδειου Γυμνασίου της Πάφου με υπεύθυνη την κυρία Μαρίνα Αριστοδήμου μας επιφύλαξε θερμή υποδοχή και οργάνωσε μια εξαιρετική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούμε από κοντά και να εργαστούμε για την υλοποίηση του σχεδίου μας. Οι εκπαιδευτικοί του κάθε σχολείου παρουσίασαν τη σχολική τους μονάδα και την πόλη τους μέσα από πρωτότυπες παρουσιάσεις που είχαν δημιουργήσει με τη βοήθεια των μαθητών τους.

Διαβάστε περισσότερα: 1η συνάντηση Erasmus στην Κύπρο

Από το σχολικό έτος 2017-2018 το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο Erasmus+ με τίτλο New people, new friends, new horizons και κωδικό αριθμό 2017-1-IT02-KA219-036637_7 και θέμα την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών και στην ενσωμάτωση τους στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών κρατών.Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι σχολεία από πέντε διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία) και έχει διάρκεια δύο ετών. erasmusmlynas-baltame-fone

Ο στόχος αυτού του έργου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές διαφορετικών χωρών να συνειδητοποιήσουν την αξία της ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης. Οι μαθητές από τα έξι συνεργαζόμενα σχολεία θα ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με ποικίλα θέματα της σύγχρονης Ευρώπης χρησιμοποιώντας δημιουργικά και καινοτόμα μέσα. Τα σχολεία που εμπλέκονται σε αυτό το πρόγραμμα φιλοξενούν ή θα φιλοξενήσουν στο προσεχές μέλλον αλλοδαπούς μαθητές και ως εκ τούτου αισθάνονται την ανάγκη να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις βασικές δεξιότητές τους.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+

Αναζήτηση

Σήμερα είναι

 

Erasmus project

 

http://6gym-kaval.kav.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/evropaika-programmata/erasmus-project

ΓΑΚ Καβάλας

gak kavalas geniki

Ο καιρός

Εορτολόγιο

Ημερολόγιο

Μας επισκέπτονται

053857
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
35
11
94
53623
370
918
53857

Your IP: 10.2.34.21
Server Time: 2018-08-18 19:17:50

Σαν σήμερα

Βρείτε μας στο facebook

530314-rojo 27ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τέρμα Αργυροκάστρου 65404 Καβάλα

     τηλ.: 2510243887 Fax.: 2510243829

mail@6gym-kaval.kav.sch.gr

17671522-telefono-rojo-cuadrado-icono-web-brillante-sobre-fondo-blanco

 

 

2018 Copyright 6ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved