Διαγωνισμοί

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας,η προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου μας και το άνοιγμα της σχολικής μονάδας στον έξω κόσμο με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και διδακτικού μας έργου.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Χώρος μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας

Επισκέψεις-Εκδρομές

Διαγωνισμοί-Βραβεία

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
9
Άρθρα
348
Εμφανίσεις Άρθρων
42991

Σύνδεση

Γνωμικά

Το κανάλι μας στο you tube

 

https://www.youtube.com/channel/UCDjxpF8axOzzag98324PIZQ

Μαθητικό ραδιόφωνο

 

499bff75af6da44a050396b3bd838145

  • Τελευταία ενημέρωσηΠέμπτη 05 Ιούλιος 2018, 08:56:02.

Το σχολείο μας συμμετέχει στν 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ιστορικού ντοκιμαντέρ με την ταινία "Ένα αρχοντικό της Καβάλας αφηγείται". Έξι μαθητές του Γ1, οι Γαβριηλίδης Χρήστος, Κωνσταντίνου Αμαλία, Καρασεϊτανίδου Ελισάβετ, Κακουλίδου Ειρήνη, Παυλίδου Φωτεινή και Χατζής Παύλος ασχολήθηκαν με την ιστορία του αρχοντικού της οικογένειας Ιορδάνου. Ο Ευγένιος Ιορδάνου ήταν επιφανής καπνέμπορος και δήμαρχος Καβάλας από το 1918 έως το 1920 και από το 1925 έως το 1929. Οι μαθητές του Γ1 μελέτησαν πηγές και κατόρθωσαν να εντοπίσουν στην Αθήνα την εγγονή του Ε. Ιορδάνου, Ελένη Ιορδάνου, η οποία είχε την καλή διάθεση να μιλήσει στα παιδιά μέσω Skype και να αφηγηθεί την ιστορία του σπιτιού της, που υπήρξε ένα από τα ωραιότερα σπίτια στην Καβάλα και δείγμα υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. 

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ιορδάνου για τη συνέντευξη που έδωσε στα παιδιά καθώς και για το φωτογραφικό και αρχειακό υλικό που μας παραχώρησε.

Η ταινία θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Α.Γερακίνη

 

20180328 094148

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στη αίθουσα "Βασίλης Βασιλικός" της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (παράρτημα Καβάλας), βραβεύτηκαν οι μαθητές που πέτυχαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Από το σχολείο μας βραβεύτηκαν οι μαθητές της Γ΄τάξης Κυριακούδη Αικατερίνη και Μιχαηλίδης Αχιλλέας. Θερμά συγχαρητήρια!

 

29356044 746606378862825 6370211251938656256 n

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και κυρίως στον μαθητή του σχολείου 29101522 10155358775307452 -604x345 μας Αχιλλέα Μιχαηλίδη για την επιτυχία του!!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα (Spelling Bee)  που διοργάνωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας Καβάλας (ΕνΕΑΓΚ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και με  την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Καβάλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Ν. Καβάλας κ. Γκαντίδου Ευαγγελία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.  Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από την κ. Γκαντίδου Ευαγγελία, την κ. Λάζου Χρυσούλα, πρόεδρο της Ένωσης, την κ. Αράπογλου Αικατερίνη, αντιπρόεδρο και την κ. Νικολάου Δέσποινα, μέλος.

Διαβάστε περισσότερα: 2ος διαγωνισμός ορθογραφίας στην Αγγλική Γλώσσα

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του διαγωνισμού Ευκλείδης και ιδιαίτερα στους δύο μαθητές του σχολείου μας Κυριακούδη Στέλλα-Αικατερίνη και Μιχαηλίδη Αχιλλέα της Γ΄τάξης για τη μεγάλη επιτυχία τους!! Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια!!

Το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών του 78ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και οι οποίοι, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, θα διαγωνιστούν στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για τους μαθητές:

Διαβάστε περισσότερα: Διάκριση των μαθητών μας στον μαθηματικό διαγωνισμό Ευκλείδης

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν και ιδιαί 201707041606261566 τερα στους μαθητές του σχολείου μας: Κυριακούδη Κατερίνα και Μιχαηλίδη Αχιλλέα της Γ΄τάξης! Καλή συνέχεια!

Επιτυχόντες είναι οι:

1.ΚΑΣΑΠΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
2.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟ Β΄ ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ
3.ΚΑΡΑΚΙΛΙΔΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
4. ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
5. ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
6. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
7. ΤΣΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
8. ΓΙΑΝΤΖΑΚΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
9.ΚΑΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΕΡΑΤΩ Α΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
10.ΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Α΄ ΤΑΞΗ 6ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
11.ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β΄ ΤΑΞΗ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
12. ΓΑΪΤΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ
13.ΚΑΣΑΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ ΤΑΞΗ 3ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
14.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
15.ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Γ΄ ΤΑΞΗ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ
16. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
17.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
18.ΠΟΥΛΙΑ ΗΛΙΑΝΑ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
19. ΡΑΦΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 5ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
20.ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Θαλής»

Attachments:
Download this file (Afisa_TRIA_ERWTHMATA.pdf)Afisa_TRIA_ERWTHMATA.pdf[ ]1060 kB
Download this file (EIRHNH 2017.doc)EIRHNH 2017.doc[ ]59 kB

«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα»:

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους;

Γιατί "να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαί";

Έγγραφο του ΥΠΠΕΘ που αφορά στην έγκριση του Πανελλήνιου ΔιαγωνισμούΜαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες 2017 με θέμα "Υπάρχουμε μαζί” καθώς και οδηγίες για τη συμμετοχή των σχολείων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαγωνισμό, υπάρχουν στους κάτωθι συνδέσμους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi/mathitikos-diagonismos-2017.html

http://www.unhcr.gr/nea/artikel/8495c776be7dfa34c66f375abf6b67b1/yparchoyme-mazi-p.html

Πανελλήνιος διαγωνισμός ιστορικού ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Αριστοτέλης 2 kalk20gymn20small 017".

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας: Κερανοπούλου-Μανάλη Παναγιώτα, Κυρακούδη Στέλλα-Αικατερίνη και Μιχαηλίδη Αχιλλέα για τη διάκριση τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό:

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στόχοι του διαγωνισμού:

– Η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών/τριών μέσω διαδικασιών θέασης, κριτικής προσέγγισης και παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων.

– Η ενθάρρυνση των μαθητών/τριών για συμμετοχή σε ερευνητικές και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

– Η ενασχόληση των μαθητών με την τοπική ιστορία (η γνωριμία με την ιστορία του σχολείου κ.ά.).

– Η συγκέντρωση, διάσωση, ταξινόμηση και προβολή πρωτογενών και δευτερογενών πηγών από τον χώρο της εκπαίδευσης (προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες κ.ά.). Η αξιοποίηση γραπτών και προφορικών πηγών.

– Η εκδήλωση κριτικής ? συγκλίνουσας στάσης.

– Η εκδήλωση δημιουργικής ? αποκλίνουσας στάσης.

– Η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών/τριών σε διαδικασίες μάθησης.

– Η περιγραφή εμπειριών σχετιζόμενων με σχολικές δράσεις και δραστηριότητες.

Προτείνεται η συμμετοχή στον διαγωνισμό να αποτελέσει ερέθισμα ερευνητικών δραστηριοτήτων από τα παιδιά σε ελεύθερο χρόνο έξω από το σχολείο ή μέσα στο σχολείο, με την επεξεργασία των στοιχείων μέσα στην τάξη (βιβλιογραφικές αναζητήσεις, επισκέψεις, συνεντεύξεις).

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Το Pierce?ΑμερικανικόΚολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 3οΠανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας ?ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2017?

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:?ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝH?

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Στις 28/02/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολικός διαγωνισμός ορθογραφίας σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 23 μαθητές του σχολείου μας από όλες τις τάξεις. Νικήτριες αναδείχτηκαν η Τσαπιτσόγλου Στεφανία από τη Γ΄τάξη, η Κυριακούδη Αικατερίνη από τη Β΄τάξη και η Ευαγγελίδη Ειρήνη-Μαρία από τη Γ΄τάξη. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια τους!

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας(hms.gr) οι καβαλιώτες μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ?Ευκλείδης?της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ειναι :

1.Τσιβελεκιδου Ευγενία του 2ου Γυμνασίου Καβάλας

2.Κυριακουδη Αικατερίνη-Στέλλα του 6ου Γυμνασίου Καβάλας

3.Μιχαηλιδης Αχιλλέας του 6ου Γυμνασίου Καβάλας.

Οι μαθητές αυτοί θα διαγωνιστούν στην
34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ?Αρχιμήδης?που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 4/3/2017 Ώρα 09:00-12:00πμ
Κτιριο Νέου Χημείου Ναυαρίνου 13Α
(Μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαριλάου Τρικούπη)

Οι διακριθέντες στον ?Αρχιμηδη? θα βραβευτούν την επόμενη ημέρα Κυριακή 5/3/2017 στις 12:00 πμ στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πατησίων 76
(Είσοδος από Αντωνιάδου),

και θα συγκροτήσουν στις αρχές Απριλίου τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην

34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα(Οχρίδα -Μαιος 2017),την

21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων(Βουλγαρία -Ιουνιος 2017),και την

58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρίο Ντε Τζανειρο- Ιούλιος 2017).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές του σχολείου μας!

Η ταινία με την οποία το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας συμμετέχει στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους στην κατηγορία animation.Η ταινία είναι αφιερωμένη στον κόσμο των βιβλίων και δημιουργήθηκε από σκίτσα μαθητών του Β5 που διάβασαν βιβλία της επιλογής τους, από τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ μέχρι τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξυπερύ και τα Χέγια της Ζ.Σαρή.

http://alexgger.weebly.com/. Η ιστοσελίδα με την οποία συμμετέχουμε στον διαγωνισμό Κύπρος- indexe 8 Tassos Kypros Ελλάδα-Ομογένεια-Εκπαιδευτικές γέφυρες. Μια ιστοσελίδα που αποτελείται κυρίως από εργασίες που εκπονήθηκαν από το Β5 του σχολείου μας στο πλαίσιο σεναρίου στο μάθημα της Λογοτεχνίας με αφορμή το ποίημα του Κ. Χαραλαμπίδη "Γλυκό του κουταλιού". Ποιήματα, ζωγραφιές, τραγούδια,αφηγήσεις, συνεντεύξεις, το προσφυγικό σπίτι που μιλά....αποτέλεσμα ατομικών και ομαδικών εργασιών.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

Με ένα ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο Communication και με θέμα τον ποιοτικ καντο-να-ακουστεί-2017-1 ό χρόνο που αφιερώνει μια οικογένεια στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της, συμμετέχουμε στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό "Κάντο να ακουστεί". Στο ραδιοφωνικό μήνυμα ακούγονται οι μαθήτριες του Β5 Παυλίδου Φωτεινή, Πλεξούδα Δέσποινα και Χρονοπούλου Δέσποινα. Στη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος βοήθησαν οι μαθητές του Β5 Κυριακάκης Ερμής και Σκορδάς Βασίλης.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

Ψηφίζουμε για την καλύτερη συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/! Η συμμετοχή του σχολείου μας είναι το νούμερο 88!

Αναζήτηση

Σήμερα είναι

 

Erasmus project

 

http://6gym-kaval.kav.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/evropaika-programmata/erasmus-project

ΓΑΚ Καβάλας

gak kavalas geniki

Ο καιρός

Εορτολόγιο

Ημερολόγιο

Μας επισκέπτονται

053848
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
26
11
85
53623
361
918
53848

Your IP: 10.2.34.21
Server Time: 2018-08-18 19:17:24

Σαν σήμερα

Βρείτε μας στο facebook

530314-rojo 27ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τέρμα Αργυροκάστρου 65404 Καβάλα

     τηλ.: 2510243887 Fax.: 2510243829

mail@6gym-kaval.kav.sch.gr

17671522-telefono-rojo-cuadrado-icono-web-brillante-sobre-fondo-blanco

 

 

2018 Copyright 6ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved