foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας,η προβολή των δραστηριοτήτων του σχολείου μας και το άνοιγμα της σχολικής μονάδας στον έξω κόσμο με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και διδακτικού μας έργου.

6ο Γυμνάσιο Καβάλας

Χώρος μάθησης, έμπνευσης και δημιουργίας

Μαθητικές εργασίες

Επισκέψεις-Εκδρομές

Εκπαιδευτικό υλικό

Διαγωνισμοί-Βραβεία

Συνδεδεμένοι χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 38 επισκέπτες και κανένα μέλος

Στατιστικά

Επισκέπτες
3
Άρθρα
221
Εμφανίσεις Άρθρων
30959

Σύνδεση

Γνωμικά

Το κανάλι μας στο you tube

 

https://www.youtube.com/channel/UCDjxpF8axOzzag98324PIZQ

Μαθητικό ραδιόφωνο

 

  • Τελευταία ενημέρωσηΣάββατο 01 Ιούλιος 2017, 19:57:51.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού "Αριστοτέλης 2 kalk20gymn20small 017".

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καβάλας: Κερανοπούλου-Μανάλη Παναγιώτα, Κυρακούδη Στέλλα-Αικατερίνη και Μιχαηλίδη Αχιλλέα για τη διάκριση τους.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

4ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό:

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Στόχοι του διαγωνισμού:

– Η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών/τριών μέσω διαδικασιών θέασης, κριτικής προσέγγισης και παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων.

– Η ενθάρρυνση των μαθητών/τριών για συμμετοχή σε ερευνητικές και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

– Η ενασχόληση των μαθητών με την τοπική ιστορία (η γνωριμία με την ιστορία του σχολείου κ.ά.).

– Η συγκέντρωση, διάσωση, ταξινόμηση και προβολή πρωτογενών και δευτερογενών πηγών από τον χώρο της εκπαίδευσης (προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες κ.ά.). Η αξιοποίηση γραπτών και προφορικών πηγών.

– Η εκδήλωση κριτικής – συγκλίνουσας στάσης.

– Η εκδήλωση δημιουργικής – αποκλίνουσας στάσης.

– Η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών/τριών σε διαδικασίες μάθησης.

– Η περιγραφή εμπειριών σχετιζόμενων με σχολικές δράσεις και δραστηριότητες.

Προτείνεται η συμμετοχή στον διαγωνισμό να αποτελέσει ερέθισμα ερευνητικών δραστηριοτήτων από τα παιδιά σε ελεύθερο χρόνο έξω από το σχολείο ή μέσα στο σχολείο, με την επεξεργασία των στοιχείων μέσα στην τάξη (βιβλιογραφικές αναζητήσεις, επισκέψεις, συνεντεύξεις).

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την Ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Το Pierce–ΑμερικανικόΚολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 3οΠανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2017”

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι:ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝH

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.

Στις 28/02/2017 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολικός διαγωνισμός ορθογραφίας σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο Γυμνάσιο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 23 μαθητές του σχολείου μας από όλες τις τάξεις. Νικήτριες αναδείχτηκαν η Τσαπιτσόγλου Στεφανία από τη Γ΄τάξη, η Κυριακούδη Αικατερίνη από τη Β΄τάξη και η Ευαγγελίδη Ειρήνη-Μαρία από τη Γ΄τάξη. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια τους!

Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας(hms.gr) οι καβαλιώτες μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Ευκλείδης”της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ειναι :

1.Τσιβελεκιδου Ευγενία του 2ου Γυμνασίου Καβάλας

2.Κυριακουδη Αικατερίνη-Στέλλα του 6ου Γυμνασίου Καβάλας

3.Μιχαηλιδης Αχιλλέας του 6ου Γυμνασίου Καβάλας.

Οι μαθητές αυτοί θα διαγωνιστούν στην
34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 4/3/2017 Ώρα 09:00-12:00πμ
Κτιριο Νέου Χημείου Ναυαρίνου 13Α
(Μεταξύ Μαυρομιχάλη και Χαριλάου Τρικούπη)

Οι διακριθέντες στον “Αρχιμηδη” θα βραβευτούν την επόμενη ημέρα Κυριακή 5/3/2017 στις 12:00 πμ στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πατησίων 76
(Είσοδος από Αντωνιάδου),

και θα συγκροτήσουν στις αρχές Απριλίου τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην

34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα(Οχρίδα -Μαιος 2017),την

21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων(Βουλγαρία -Ιουνιος 2017),και την

58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρίο Ντε Τζανειρο- Ιούλιος 2017).

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στους μαθητές του σχολείου μας!

Η ταινία με την οποία το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας συμμετέχει στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους στην κατηγορία animation.Η ταινία είναι αφιερωμένη στον κόσμο των βιβλίων και δημιουργήθηκε από σκίτσα μαθητών του Β5 που διάβασαν βιβλία της επιλογής τους, από τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ μέχρι τον Μικρό Πρίγκιπα του Εξυπερύ και τα Χέγια της Ζ.Σαρή.

http://alexgger.weebly.com/. Η ιστοσελίδα με την οποία συμμετέχουμε στον διαγωνισμό Κύπρος- indexe 8 Tassos Kypros Ελλάδα-Ομογένεια-Εκπαιδευτικές γέφυρες. Μια ιστοσελίδα που αποτελείται κυρίως από εργασίες που εκπονήθηκαν από το Β5 του σχολείου μας στο πλαίσιο σεναρίου στο μάθημα της Λογοτεχνίας με αφορμή το ποίημα του Κ. Χαραλαμπίδη "Γλυκό του κουταλιού". Ποιήματα, ζωγραφιές, τραγούδια,αφηγήσεις, συνεντεύξεις, το προσφυγικό σπίτι που μιλά....αποτέλεσμα ατομικών και ομαδικών εργασιών.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

Με ένα ραδιοφωνικό μήνυμα με τίτλο Communication και με θέμα τον ποιοτικ καντο-να-ακουστεί-2017-1 ό χρόνο που αφιερώνει μια οικογένεια στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της, συμμετέχουμε στον ραδιοφωνικό διαγωνισμό "Κάντο να ακουστεί". Στο ραδιοφωνικό μήνυμα ακούγονται οι μαθήτριες του Β5 Παυλίδου Φωτεινή, Πλεξούδα Δέσποινα και Χρονοπούλου Δέσποινα. Στη δημιουργία του ραδιοφωνικού μηνύματος βοήθησαν οι μαθητές του Β5 Κυριακάκης Ερμής και Σκορδάς Βασίλης.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αλεξάνδρα Γερακίνη

Ψηφίζουμε για την καλύτερη συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://europeanschoolradio.eu/4fest/contestants/! Η συμμετοχή του σχολείου μας είναι το νούμερο 88!

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΑΛΗ  ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ 

 
ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ: 
 
ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ     ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ      ΣΚΟΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.

Το Νέο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (www.saferinternet4kids.gr), επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE, διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου με κεντρικό μήνυμα  «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των διαγωνισμών http://saferinternet4kids.gr/sid-contests/

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών είναι η 20η Ιανουαρίου του 2017.

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ  

&

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ "ΚΑΝ' ΤΟ Ν' ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2017"

http://europeanschoolradio.eu/4fest/

      4festlogo%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af-2017


«Ελλάδα και Κύπρος- Το ραδιόφωνο μεγαλώνει και γιορτάζει παρέα με τα σχολεία της Κύπρου!»

H Επιστημονική Εταιρεία “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, μαζί με το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. Παράλληλα, στηρίζεται στη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Παιδαγωγικου Τμήματος Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το 4ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2017 και απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στόχοι του 4ου Φεστιβάλ είναι να επικοινωνήσουν οι μαθητές των διαφορετικών ραδιοφωνικών ομάδων τις εμπειρίες τους στο Μαθητικό Ραδιόφωνο, να συνεργαστούν, να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από ραδιοφωνικές δράσεις.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Διαβάστε περισσότερα: 4ο πανελλήνιο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου & διαγωνισμός ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού...

 

Ο 77ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά, “Ο Θαλής” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ.

 

Οι μαθητές  που θα πάρουν μέρος πρέπει να βρίσκονται στις 8.30 στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας.

 

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο - προκήρυξη, πατώντας εδώ

 

Ενημερωθείτε για τους παρακάτω λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και δηλώστε συμμετοχή, εφόσον επιθυμείτε:

Διαβάστε περισσότερα: Μαθητικοί λογοτεχνικοί και καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 το σχολείο μας συμμετείχε στο καινοτόμο πρόγραμμα "Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας". b-filipoi Στόχος του προγράμματος είναι η επαφή των μαθητών με το αρχαίο θέατρο και η βιωματική του προσέγγιση μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες. Logo Diazoma SocialSchool2 640x322 Στο πλαίσιο της δράσης μαθητές της Γ τάξης υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων του σχολείου Αναγνωστοπούλου Ευαγγελίας και Μάμαλη Αναστασίας ετοίμασαν μια πρωτότυπη ξενάγηση στον χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων καθώς και ένα θεατρικό δρώμενο.

Διαβάστε περισσότερα: Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο της περιοχής μας

Κύπρος

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα - Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: Διαγωνισμός ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Εκπαιδευτικές γέφυρες 2016-17

Kάθε εβδομάδα θα αναρτάται ένας γρίφος που θα εμπεριέχει πληροφορίες για το βιβλίο, τον οποίο οι πενταμελείς ομάδες μαθητών που θα συσταθούν, θα καλούνται να επιλύσουν.
Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια από το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου, μέχρι τέλος Απριλίου. Νικήτρια ομάδα θα είναι όποια συγκεντρώσει περισσότερους πόντους.
Επειδή στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και όχι η νίκη καθαυτή, θα καταβληθεί προσπάθεια να επιβραβευτεί η προσπάθεια όλων, πέρα από το βραβείο που θα δοθεί στην νικήτρια ομάδα και το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.Πληροφορίες: https://www.facebook.com/BOOKGUESSING/

Το Πρότυπο Γυμνάσιο  Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο της μακρόχρονης  συνεργασίας των ομίλων λογοτεχνίας τους, προκηρύσσουν τον πανελλήνιο διαγωνισμό «Του κύκλου τα γυρίσματα», ο οποίος αντλεί τον τίτλο και τη θεματολογία  του από τους πρώτους στίχους του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου:

          

Του κύκλου τα γυρίσματα, που ανεβοκατεβαίνουν

            Και του Τροχού, που ώρες ψηλά και ώρες στα βάθη πηαίνουν

Αναλυτικά η προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ

Αναζήτηση

Σήμερα είναι

 

Ο καιρός

Εορτολόγιο

Ημερολόγιο

Μας επισκέπτονται

032218
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
57
85
168
31811
1223
3545
32218

Your IP: 10.2.34.21
Server Time: 2017-08-22 10:11:41

Σαν σήμερα

Βρείτε μας στο facebook

2017 Copyright 6ο Γυμνάσιο Καβάλας Rights Reserved